Tietoa meistä

Koirahoitola Vivian on perustettu vuonna 2014. Se on pieni ja kodikas koirahoitola Hyrynsalmen kauniissa vaaramaisemissa.

Meiltä löytyy  6 paikkaa koirille, joista 2 paikkaa soveltuu ulkokoirille.  Pienin karsinamme on 2,5 neliötä ja isoin n. 8 neliötä.

Tilamme ovat eläinlääkärin tarkastamat ja hyväksymät.

Käytämme koirat lenkillä 3- 4 kertaa päivässä ja ruokimme niitä oman kodin tottumuksia mukaillen.

Olemme avoinna ma-pe klo 8-17. Koirat on haettava mielellään klo 21 mennessä, ellei toisin sovita. Huolehdithan että koirillasi on rokotukset ajantasalla ja voimassa! 🙂

Koirahoitola Vivian on VIPstore-jälleenmyyjä.

Löydät myymälästä myös hevostarvikkeet sekä pienimuotoisesti kalastustarvikkeita ja toki kalastusluvat.

Koirahoitola Vivianin yrittäjän tarina

Olen Viivi Pitkänen ja asun Hyrynsalmella. Olen syntynyt v.1979 Kotkassa. Ammatiltani olen koulunkäyntiavustaja ja horoskooppini on skorpioni. Ensimmäinen koirani oli itäsiperianlaika Jylmän Jesse joka eli 15v 9kk ikäiseksi. Nyt minulla koirana sekarotuinen venäjänajokoiraristeytys Juuso.

Olen aina pitänyt eläimistä ja ratsastustakin olen harrastanut useita vuosia. Ensimmäisen koirani Jessen sain reilut 15vuotta sitten ja nyt se on jo poissa. Jessen kanssa sain oppia välillä kantapäänkin kautta koiranomistamisen arkea, kun kaikki ei sujunutkaan toivotusti. Vanhemmalla iällä sen kanssa oli mahtavaa työskennellä! Pentuajan ja nuoruusajan sitkeät koirakouluvuodet alkoivat tuottaa tulosta ja koira rupesi antamaan takaisinpäin eli tuotti minulle iloa päivittäin, mitä ikinä sen kanssa keksinkin tehdä…Opetin Jessen hyppäämään esteitä, vetämään kelkkaa, pulkkaa ja kärryjä, juoksemaan ympyrällä liinassa, toimimaan ohjasajolla pitkillä ohjilla ajettuna, tekemään irtiohjauksessa aidatulla kentällä erilaisia juttuja mm. irtohypytystä, voltteja, laukka-ravi siirtymisiä ym. Western oli ehkä kuitenkin se, josta Jesse vanhemmiten innostui eniten. Se teki roll-backeja, etu- ja takaperin ohjasajolla L-kirjaimen, kääntyi neliössä nätisti ja askel kerrallaan!

Jessen kanssa opettelin asiat ihan itse ja tein asioita, joita ei kukaan opettanut. Minulla ei ollut koiran kouluttamisesta muuta tietoa kuin koirakoulussa opittu. Intoa oli ja kokeilunhalua liiankin kanssa. Kyllä näin jälkeenpäin olen miettinyt Jessen valtavaa oppimisen kykyä ja kärsivällisyyttä, jota se osoitti harjoituksissa. Me ei taidettu olla mitään tavallisia koiraharrastajia vai miltä kuulostaa?

Minun suuri unelma idea, jonka kerran sain eräällä ratsastuskoululla ollessani oli, että olispa minulla talli, jossa karsinoista katselisikin hevosten sijaan koiria!

Vuonna 2014 minä sain sellaisen! Minun oman koirahoitolan, jossa saan toteuttaa itseäni ja unelmaani työstä koirien parissa. Minä en ole unohtanut tuota alkuperäistä ajatusta/ideaa koiratallista, josta tämä koko koiratouhu on saanut alkunsa, siitä minulla on tallessa kaikki suunnitelmat ja ideat, joita olen matkan varrella tuottanut ja keksinyt. Ehkäpä sekin idea joskus toteutuu, kuka sen tietää… Sitä en tiedä missä muodossa, mutta katsellaan… Niistä on hyvä välillä katsella ja etsiä ideoita tähän hoitolanpitämiseenkin.

Nyt minulla on uusi koira, joka on venäjänajokoiraristeytys, nimeltään Juuso. Se täytti 18.4.2015 2v. Sen kanssa minä nyt jatkan sitä työtä minkä jo Jessen kanssa sain hyvälle mallille. Nyt voin soveltaa oppimaani pienemmälle koiralle.